COM ARRIBAR A L'ESTACIÓ DE L'AVE I NO MORIR EN L'INTENT – CAMPDETARRAGONA.TK


TRENS AVANT DES DE CAMP DE TARRAGONA
Juny 2, 2008, 5:46 pm
Filed under: Uncategorized | Etiquetes: , , , , , , , ,

POST ACTUALITZAT EL 2 DE NOVEMBRE DE 2009

L’Avant és el tren de mitjana distància que l’operadora Renfe fa servir per unir diferents ciutats per les vies d’alta velocitat.

En aquest post em centraré al servei de trens AVANT que comuniquen Barcelona-Sants, Camp de Tarragona i Lleida. Ara per ara no hi ha AVANT entre Saragossa i Lleida. Hi ha serveis d’AVANT en altres llocs amb línia d’alta velocitat.

Una de les característiques de l’AVANT és el seu preu econòmic en comparació amb l’AVE. De Camp de Tarragona a Lleida costa 9,70 euros i de Camp de Tarragona a Barcelona Sants costa 11,95 euros. De Barna a Lleida costa 20,40 euros. (aquests eren els preus del 2008. El 2009 van pujar i de 20,40 va passar a 21,45, per exemple. Desconec quan valdràn al 2010)

Els viatges són molt curts (31, 39 i 70 minuts respectivament) i només hi ha classe turista.

De totes maneres el cotxe 1 antigament era de classe club i els seients són de classe club.

Anem a parlar de cada cotxe (tal com ho vaig viure l’any 2008):

COTXE 1: Els seients són els de classe club (però pagant classe turista és clar, ja que no n’hi ha cap altre als AVANT!) Els seients són molt amples i tenen com una petita taula que es pot desplegar. Ideal pel portàtil. A més a més damunt de cada seient hi ha llum individual com als autobusos. Disposa de 31 seients, 14 cap a la marxa quan anem direcció Lleida. Uns quants seients van sols i els altres van de dos en dos. Van encarats els 6A amb el 7A i els 6B I 6C amb els 7B i 7C. En aquest cotxe també hi ha l’antiga cafeteria que està tancada. En aquí hi ha una cabina telefònica que crec que no funciona.

COTXE 2. Aquest cotxe com els 3 i 4 són classe turista des d’un primer moment … En aquest hi ha lloc per la cadira de rodes (al costat hi ha dos seients senzills) i em va semblar veure un lavabo adient al costat. Aquest cotxe té 67 seients a més de l’espai per la cadira. 34 seients van de cara en sentit Lleida. La tapisseria es blava. 

COTXE 3. Disposa de 74 seients i 36 van de cara direcció Lleida.

COTXE 4. Disposa de 64 seients i 30 van de cara direcció Lleida.

El servei AVANT es fa amb la sèrie 104.

Per megafonia es parla en castellà, català i en anglès. T’aconsellen fer un ús del mòbil que no destorbi als altres passatgers. Uns deu minuts abans d’arribar a la parada de Camp de Tarragona et diuen que t’apropes. També et diuen per unes pantalles que la temperatura és inferior a 22 graus. 

Els bitllets AVANT es poden comprar per Internet o per finestreta. S’ha de passar un control com a llarga distància. A Camp de Tarragona hi ha esperant els autobusos de l’empresa PLANA i d’ALSA. Aquest 31 d’octubre de 2009 vaig veure que els autobusos d’ALSA no passen sovint i et deixen a REUS, VILASECA, HOTELS DE PORT AVENTURA, LA PINEDA, SALOU, CAMÍ CAVET i BM CAMBRILS. PLANA passa molt més sovint i et deixa a VALLS o TARRAGONA. Des de TARRAGONA sempre podrieu enllaçar amb busos de PLANA que van a LA PINEDA, SALOU, BM CAMBRILS.
El viatge Lleida-Barcelona surt a compte. El viatge Barcelona-Camp de Tarragona no tant. Trigues més o menys el mateix temps amb el desavantatge que no vas al costat del mar i que vas massa depressa per apreciar el bonic paisatge de vinyes del Penedès.

De totes maneres tens un seient reservat, l’ambient és més relaxat, no tens la sensació d’anar perdent el temps (el tren no para entre Barna i El Camp) i el recorregut en autobus o cotxe des de Camp de Tarragona potser molt bonic segons quines vies un triï.

Amb la reducció de busos connectant amb REUS des del CAMP DE TARRAGONA només li veig sentit per VALLS o TARRAGONA (encarra que des de TARRAGONA també hi ha trens a BARCELONA en una hora.

Us recomano visitar el post https://campdetarragona.wordpress.com/2009/11/01/campdetarragona-tk-visita-aeropuerto-de-reus-estacion-ave-camp-de-tarragona-y-perafort/ on parlo de la visita del 31 d’octubre a l’estació del Camp i on concentro la informació que he anat esbrinant darrerament.

Recordar que existeix una targeta per viatjar en AVANT amb una quantitat determinada de viatges per estalviar.


2 comentaris so far
Deixa un comentari

Hola bon dia, sóc periodista i busco a algú que cada dia faci el recorregut en AVE de Tarragona a Barcelona o a l’inrevés per fer un reportatge. Em podríeu ajudar a trobar algú, si us plau?

Comentari per Sara

Cuidado que los USUREROS de la estación estan poniendo vallas para que los coches tengan que pagar en el parking (12€ todo el día) o tengan que dejarlo a más de 300 metros de la estación.

VIVA LA CRISIS!

Comentari per Camp_de_Tarragona
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: